Hos oss på PG Export AB hittar du skopor, tillbehör & reservdelar till marknadens flesta kvalitetsmärken av krantillbehör som skopor, gripare mm. Vi hjälper dagligen kunder med att identifiera gamla skopor och fixa hem reservdelar, om vi inte redan har det på hyllan. Då vi funnits sedan 1983 så har vi sett skoptillverkare komma och gå men oftast lyckas vi få fram delar genom de gamla fabrikerna vi haft relationer med genom flera decennier.

Öppen Gripskopa Öppen Gripskopa
Schaktskopa Schaktskopa
Molokskopa / Rundgrip / Kloakskopa Molokskopa / Rundgrip / Kloakskopa

Din leverantör av hydrauliska gripskopor.

Vi är ett ungt, flexibelt företag som ser sin prioritet i kundnöjdhet, kvalitet och individualitet på marknaden.

Våra styrkor är långsiktiga produkt- och varumärkesupplevelser. Med ett kvalificerat & motiverat team säkerställer vi ett långsiktigt samarbete med våra kunder.

Tekniskt avancerade produkter och en hög kvalitet, naturligtvis!
Vi tillverkar inte bara produkter för lastbilskranar och grävmaskiner. Kintec kan erbjuda ett omfattande program övriga hydrauliska applikationer.

Kintec kan också genom PG Export AB som enda företag leverera originalreservdelar för varumärkesgripen GTS.

Gripskopa Gripskopa
Volymskopa Volymskopa
Specialskopa Specialskopor

 

 

 

 

KINSHOFER GmbH är en av de ledande tillverkarna av fästen för lastbilskranar och hydrauliska grävmaskiner, liksom för rotatorer, tiltrotatorer och roterande ställdon. Huvudkontoret är beläget i den bayerska byn Waakirchen / Marienstein, Tyskland. Sedan 2007 KINSHOFER är en del av det svenska bolaget Lifco AB.

KINSHOFER har fått sitt namn efter sin grundare. I augusti 1971 grundade Alfred Kinshofer företaget KINSHOFER Maschinenbau Miesbach i Miesbach, Bayern, Tyskland.

I företagets linda producerades brolager, räcken och tillbehör för tegelfabriker, såsom lyft- och sänkanordningar för lastbilar & kakel pressar.

Två år efter företaget grundandes, började utvecklingen av den första tegelstackgripen. Bara ett år senare, konstruerades den första pallgaffeln och tätt efter Kinshofert första gripskopa.

När kapaciteten i den ursprungliga fabriken hade uttömts, byggdes en ny anläggning i östra Miesbach 1975.

Bara två år senare, hade även denna byggnad blivit för liten, så en andra byggnad uppfördes med ytterligare kontorsbyggnader.

År 1979 utvecklades företagets första rotator med 360 ° ändlös rotation.
Företaget bytte namn till KINSHOFER Greiftechnik GmbH 1980.
De första försäljningsaktiviteterna i Förenta Staterna och Storbritannien ägde rum.

År 1983 startades ett samarbete mellan Kinshofer och PG Export gällande den Svenska marknaden vilket håller i fortfarande över 30 år senare.

År 1984 startades det första utländska försäljningsbolaget i Cheshire, England: KINSHOFER UK Ltd.

Alfred Kinshofer sålde sina aktier 1987, men var en mycket viktig konsult för företaget. Samma år startades KINSHOFER Frankrike i Strasbourg, Frankrike.
Ett år senare ritades de nya produktions, fabriks- och kontorsbyggnaderna i Marienstein, det nuvarande huvudkontoret för företaget, tog form.
År 1990 var byggandet igång och i december samma år flyttade företaget till sina nya byggnader.
1997 var året då byggandet av fabrikerna i den österrikiska byn Gmünd och den tjeckiska Ceske Velenice planerades. Bara ett år senare var MARS Greiftechnik grundat och tillverkningen i de nya anläggningarna började.

År 2000, KINSHOFER köpte man upp det kanadensiska företaget LIFTALL det som skulle bli KINSHOFERS dotterbolag i Nordamerika.

En milstolpe i företagets historia var 2003 då KINSHOFER utvecklade den patenterade HPXdrive som gav Silver Award för »Produkt Design/Industri.

Under 2006 fick bolaget sitt nuvarande namn: KINSHOFER GmbH.
Samma år är det förvärv av det holländska specialist för rivnings- och återvinningstillverkaren Demarec BV. Det världsomspännande Svenska bolaget Lifco AB förvärvade KINSHOFER GmbH under 2007.

En annan logisk utveckling var expansionen österut. Darda KINSHOFER Construction Machinery Co Ltd grundades 2008 i Kinas huvudstad Peking.
Samma år grundades KINSHOFER Aponox Oy i Tavastehus, Finland, med huvudfokus NOX tiltrotatorer.

År 2011 förvärvade KINSHOFER det svenska företaget RF-System AB, samt immateriella och distributionsrättigheterna för Nya Zeeland genom Equipment Ltd i början av 2012, detta för att ytterligare bredda sortimentet.

2013 öppnades den nya KINSHOFER US-fabriken i Sanborn i delstaten New York, främst för att konstruera och montera större rivningsutrustningar.

KINSHOFER arbetar med en bred integration. Produkterna är designade hos rätt utvecklingsavdelning, konstruerat i den bäst lämpade fabriken och slutligen testas i egna testlaboratorium. Således behåller företaget kontroll inte bara över produktionen, utan även själva produkten.